Stranden

Er zijn een aantal prachtige stranden in Cesme, een enkele hiervan worden hieronder opgesomd:

  • Ilica: Deze strand is ongeveer 2 kilometer lang en is, t.o.v. de andere stranden, het meest vlakbij Cesme. Het is een mooie strand met schone, heldere en diepblauwe water die eenvoudig te bereiken is.
  • Altin Kum: Ook wel ‘Fun Beach’’ genoemd. Deze strand leeft als het ware 24 uur per dag!
  • Babylon – Aya Yorgi: Babylon strand, in de dorp Aya Yorgi. Hier kan je muziek luisteren en genieten van de heldere water. Ook kan je zonnen op de gras. De strand gaat 9 uur in de ochtend open en tot dat de laatste klant is vertrokken blijft het open!
  • Pasa Limani: Een ‘’must-see’’ beach in de omgeving Cesme!
  • Pirlanta plaji: Heerlijk mooie, heldere en diepblauwe water, hier kan je genieten van de natuur en van de beach!
  • Iztuzu strand: Er is geen vergelijkbare strand als de Iztuzu-strand in Cesme; de ene kant van het strand is ‘zoetwater’ en het andere deel is een onderdeel van Akdeniz, of te wel de Middellandse zee. De kleur van de zand in de strand is goud en tevens zéér dun! De strand is op 12 kilometer afstand vanaf Dalyan en is ongeveer 5400 meter lang. Om de schildpadden (caretta caretta) niet te verstoren, is het in de nacht verboden om in het strand te gaan. Daarnaast is het ook verboden om honden naar het strand mee te nemen. Dit om de eieren van de schildpadden te beschermen.
Ilica Beach

Ilica Beach

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *